Wat is het alternatief voor de Blue Lagoon?

De Blue Lagoon, gelegen nabij het plaatsje Grindavik in het zuidwesten van IJsland is één van de populairste attracties bij toeristen die het prachtige eiland bezoeken. Het is een outdoor spa die zijn gelijke niet kent.

Het bad heeft de grootte van een klein meer en is in tegenstelling tot wat men vaak denkt kunstmatig aangelegd. Het is ontwikkeld in een met mos begroeid veld van lava waar mineraalrijk warm water van zo'n 39 graden de wellness liefhebber doet jubelen van plezier. Het is eigenlijk een bijproduct van de geothermische elektriciteitscentrale van Svartsengi. De blauwwieren en silicaten in het water bevatten geven het een lichtblauwe kleur. Ook wordt gezegd dat het water een positieve invloed heeft op de huid.

De ultieme outdoor jacuzzi of spa

Een spa in eigen tuin of terras

Nu zijn we niet allemaal in staat om naar IJsland te gaan, velen van ons zijn er zelfs nog nooit geweest. Hoewel het slechts een uur of drie vliegen is zouden vele wellness liefhebbers als alternatief wellicht kiezen voor de spa in eigen tuin of eigen terras. Misschien wel het beste alternatief voor de ervaring die velen hebben in de Blue Lagoon, alleen hoef je hiervoor dan niet drie uur voor te vliegen. Bekijk onze wellness spa modellen eens, verschillende modellen en uitbreidbaar met tal van opties. Dichterbij een bubbelende outdoor ervaring kunt u niet komen!

Jacuzzi in eigen tuin of terras
 

« Terug naar het overzicht