Spa, van aankoop tot plaatsing en gebruik

Voor iedereen is het een droom die uitkomt, een spa in de achtertuin. Het is een ultieme manier van ontspanning na een bomvolle werkdag. In plaats van achter de televisie te kruipen of naar het fitness centrum te gaan is een duik in een heerlijk warme spa voor velen de keuze bij uitstek. Toch gaat er nogal wat aan vooraf voordat de spa in de achtertuin of op het terras staat. Hieronder een overzicht wat er bij komt kijken en we geven ook nog wat tips waar u op moet letten.
 

Het kiezen van de juiste plek voor de spa

Bij het aanschaffen van een spa ben je er nog niet. Belangrijk is na te denken over een aantal zaken die van invloed zijn op het genot, gebruik en onderhoud van de spa. Een goede voorbereiding is het halve werk! De locatie is natuurlijk de meest in het oog springende keuze die moet worden gemaakt. Houdt o.a. rekening met:
  • de windrichting
  • de zon
  • de nabijheid van bomen (schaduw)
  • privacy en het uitzicht dat u daarbij heeft
  • de afstand van uw huis (je wilt in de wintermaanden natuurlijk niet te ver moeten lopen)
 
De lokatie van een jacuzzi is erg belangrijk Jacuzzi is geplaatst


Ondergrond en overige voorzieningen

Naast het uitkiezen van de juiste locatie is de ondergrond waarop de spa wordt geplaatst van belang. Zorg voor een vlakke en stabiele ondergrond zodat uw spa niet kan verzakken.

Last but not least zijn elektriciteit en de watervoorziening zaken om goed over na te denken. Voor een probleemloos en veilig gebruik dient uw spa qua elektra rechtstreeks te zijn aangesloten om de meterkast én op een aparte groep. Voor informatie over kwaliteit van kabels en specificaties kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht!

Daarnaast dient de watertoevoer en afvoer goed te worden geregeld. De constructie van de spa’s zorgen ervoor dat het water bij onderhoud kan weglopen maar dit kan alleen als hier bij de plaatsing natuurlijk wel rekening mee is gehouden. Verder adviseren wij een wateraansluiting niet ver van de spa, zodat deze zonder problemen snel kan worden gevuld.
 

Het transport van de spa

Het transport van een spa is geen sinecure. Veiligheid staat bij ons voorop en bij het transport en plaatsen van een buitenspa schakelen wij graag onze partner Meeuwenoord Groep in. Zij zorgen voor het transport en assisteren ons met de takel- en plaatsingswerkzaamheden over schuttingen, sloten en op dakterrassen.

Van aankoop tot gebruik van uw spa informeert, adviseert en assisteert Coastline u hier natuurlijk van harte bij. Ons motto is namelijk niet voor niets:  “Onbezorgd Genieten”!

« Terug naar het overzicht