Korting op jaccuzi modellen in showroom

Occasion jacuzzi's en spa's vanaf € 1350,- 

Wij bieden u enkele gebruikte spa's uit voorraad aan. Voor 2, 5 en 6 personen.
Zowel van ons A-merk Caldera als van de Fantasy Spa's. 

Is het nu jacuzzi, spa, hottub of whirpool?

Wie vandaag de dag op zoek is naar een warm bubbelbad en zich op Google oriënteert kan dat doen met verschillende zoektermen zoals jacuzzi, spa, hottub, bubbelbad of whirpool. Het zijn eigenlijk verschillende benamingen voor hetzelfde product, dat is eigenlijk het antwoord op de bovenstaande vraag.

Overeenkomsten

Het zijn allen verwarmde baden waarbij de temperatuur door de gebruiker ervan kan worden aangepast tot maximaal 40 graden celcius. De baden zijn voorzien van jets waarmee lucht en water onder druk de jacuzzi of spa worden ingebracht. Dit geeft een bruisend (bubbelend) effect en wordt als bijzonder ontspannend ervaren. Je zou kunnen zeggen dat het een vorm van hydrotherapie is.

Verschillen

Jacuzzi en whirpool zijn gedeponeerde handelsnamen en kunnen eigenlijk worden gezien als merknamen. Jacuzzi is de oudste van de twee en werd gebruikt door de uitvinder van de luchtpomp, Candido Jacuzzi. Hij gebruikte het verwarmde bubbelende water om de gewrichtspijnen van zijn zoon te bestrijden.

De term spa is afkomstig uit het latijns, het is een afkorting van "sanus per aquam" wat staat voor gezondheid door water.  De term wordt ook gebruikt om plaatsen aan te duiden waar stromend water zich bevindt waarvan wordt gedacht dat het geneeskundige krachten bevat.

Met hottub, of hot tub, wordt natuurlijk hetzelfde bedoeld maar deze term wordt meer gebruikt in Angelsaksische landen. Het zijn houtgemaakte baden waar de houtkachel in of buiten de hottub is geplaatst.

« Terug naar het overzicht